Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. június 2., szerda

Ez tipikus

Minap bóklásztam a neten, és ráakadtam erre az oldalra. Nagyon jól szórakoztam, és egy csomó mindenben magamra ismertem (gondolom ezért szórakoztam jól), akkor jött az ötlet, hogy eddigi tapasztalataim alapján, tipizálom az embereket. Íme az én listám hogy viselkedünk másokkal, akik kicsit mások.

1. altípus a tudomást sem vevő ez a típus meg van róla győződve, hogy ha nem néz oda (tudod hova), akkor az nincs. Inkább háttal áll, úgy beszélget veled, de semmiképpen oda nem néz! Ha a kényes téma szóba kerül (tudod mi), akkor gyorsan az időjárásról értekezik vagy a munkájáról vagy bármilyen más biztonságos dologról.

2. altípus az elbagatellizáló. Ó, csak ennyi a baja? Ez semmiség, szóra sem érdemes. Gondold el ha például az lenne a baja, hogy... vagy az, hogy... Á, te ne is keseregj, mert sokak sokkal rosszabb helyzetben vannak...

3. altípus a diagnoszta. Ez a típus eltévedt, nem orvosnak ment, hanem lakatosnak. De ennek ellenére nagyon tanult. A meglévő mellé még 5 más problémát diagnosztizál úgymint, heresérv, hajtetű, végbéltágulat, vesedeformitás és szívnagyobbodás. Mindezt ránézésből. Ez a típus kétségbe vonja az eddigi orvosi szakvéleményeket, mer' őszerinte más a baj. Nem is a lábával van baj a gyereknek hanem a fülével, csak az a lábába sugárzik

4. altípus az örök optimista. Dongaláb? Király! Akkor emelt családi pótlékot kapsz, mi? Dejóóóneked! Micsoda??? Mozgássérült parkolókártya....ó de kár, hogy nemcserélünk... Figyelj, van egy haverom akinek a haverja ismeri a Jack Sparrowt. Egy kicsit még rásántít a gyerek, lekötjük a szemét, papagájom van. Karib tengeri nyaralás, mit szólsz?

5. altípus, aki ismer olyat. Na ez a típus mindenféle beteg embert ismer. Gyanítom, hogy csak beteg embereket ismer. Dongalábas embert is ismer ötöt, csak abból egy nem az, a másik négynek meg a szemproblémában nyilvánul meg. Ja, meg ismer egy olyan gyereket aki még 5 évesen is bepisil és lehet hogy dongalábas.

6. altípus a vigasztaló. Ez a típus általában nagyon jószándékú. Ezért is vigasztal azzal, hogy a fiúknak teljesen mindegy, hogy áll a lábuk. (gyanítom, ha lányom lenne, akkor a lányoknak lenne mindegy). Végülis mindegy, mert ugye kizárólag a belső értékek számítanak...

7. altípus a pletykafészek. Erről a típusról messziről lerí, hogy pletykafészek. Általában ő beszél a társaságban, mindenhez hozzá tud szólni és természetesen mindenkiről van valami jó kis pletykája. Ez az altípus nem cicózik, ha megneszeli hogy gond van felhív, az nem számít, hogy előtte nem beszéltetek már 8 éve és vélhetőleg utána sem fogtok legalább annyi ideig, hacsak nem következik be egy újabb esemény, ami telefonálásra ad okot. Csudálatosan manőverezik az őt érdeklő részletekig, kiszedi belőled amit tudni akar majd kedélyesen elbúcsúzik, biztosít róla, hogy mindez köztetek marad...hát persze:)

8. altípus az összesúgó/mutogató. Ez a típus azt képzeli, hogy láthatatlan, vagy inkább azt, hogy csak a társa látja. (azt nem tudom, hogy pl. az égigérő babban hisz-e). Nem zavartatja magát, bámul és vagy odasúg a társának vagy utánad mutat. Édes pofa amúgy.

9. altípus a bámuló. Ez az ember az 1. altípus ellenpólusa. Ha lenne egy társkereső irodám tuti összehoznám őket. Nem szól csak mereven bámul. Én általában elbizonytalanodom és tuti ami tuti alapon megtörlöm az orrom. Ha jó napom van akkor meg azt képzelem, hogy azért néz mert tetszik neki a pólóm amit tegnap turkáltam (de a biztonság kedvéért azért megtörlöm az orrom).

10. altípus az elsirató. Jajj Istenem, Jajajajjaj, óó szegény, jajj mééértettedeztveleeee...ezt nem kell külön magyarázni.

11. altípus a felfedező. Párbeszéd: Ő: - Ennek a gyereknek valami baj van a lábával.
Én: - Jajj, tényleg, az előbb még nem volt ilyen...hát hogy került ez oda??? Jééé, kösz, hogy szólsz...

12. altípus az érdeklődő. Kérdez. Részletesen. Mindenről. Az nem gond, hogy már régen alvásidő van, a gyerek nyűgös, ő többet akar tudni, visszakérdez. Egyes fajtái még tanácsot is adnak. Ilyen tanácsok: -vidd el orvoshoz!
- tornáztasd!
- borogasd kamillás vizes ruhával!
- adjál neki party drogot.

13. altípus a bezzegelő. Az ő lányának elállt a füle, ő bezzeg addig ment, míg talált egy fodrászt, aki úgy nyírta a haját, hogy az ne látszon. Ő mindent megtett, bezzeg a mai fiatalok.....ma már nem divat utánajárni a dolgoknak. Persze az ő lánya (a konyafülű), na ő kivétel, mert ő is mindent megtesz az unokájáért pl. most beadatta neki a bárányhimlő elleni oltást.....

14. altípus a tírpák. Hát ennek meg mi baja? kérdezi csak így egyszerűen. Esetleg hozzáteszi, jéé de rondán áll a gyerek vagy ez a gyerek béna? stb. Válaszolni szoktam. Ránézésből eldöntöm, hogy jöhetek-e azzal, hogy dongaláb, vagy mondjam azt, hogy elnyomta a pocakomban a lábfejét.
Kedvenc párbeszédem:
-Hát ennek a gyereknek meg mi baja van?- kérdezi ő.
-Elnyomta a lábát a pocakomban- válaszolom én illedelmesen
-Jajj, anyuka, hát vigyázni kellett volna!
-ja, igen. -válaszolom én. (És eljátszom a gondolattal, hogy vigyázhattam volna. Például a petesejtem PASSPORT felkiáltással elkéri a hímivarsejt géntérképét. Naöcsém ide be nem dugod a fejed!- mondja a petesejtem - micsoda 12-es kromoszóma ez?? hát mit gondolsz én mindenkinek odaadom magam? vagy például amikor elkezdett nőni a hasam és kezdett szűkös lenni a hely, na akkor mint a Piroska felvághattam volna, egy 4 személyes iglu sátorral betoldok, és máris kész a szuperkecó a gyereknek...miért is nem csináltam...na majd legközelebb....)

8 megjegyzés:

  1. Csilla, az altípusaid egyértelműek és teljesen helyénvalóak! :D Nekem is van elméletem... Vázolom - felbuzdulva a Tiéden... :D

    Csajok:
    1. Nevenincs: nem látod, nem hallod, csak van, de se életcél, se semmi extra gondolat. Átlátszik, mint egy szellem...

    2. A kiszeltündik: agya semmi, de túl sokat képzel magáról... Egy "sztár" - gondolja - CSAK Ő...

    3. A kelemenannák: kikent-kifent, s csak arra való, amire... Tudás nulla, kivéve az, ami...

    4. A Liptai Klaudiák: Nos. Ők már igen. Nőiesen nő (nem kell anorexia hozzá...), megnyerő és humoros, vannak elképzelései és el is tudja mondani, vannak céljai, meg is valósítja. Tehetséges abban, amit csinál és szereti is.

    5. Szulák Andreák: majdnem ugyanaz, mint a Klaudiák, csak gyerkőc nélkül... Asszem...

    Hirtelen ennyi, persze még jócskán finomításra szorul a besorolás...

    VálaszTörlés
  2. Ancsa:) alakul, csak egy gond van, a szulákandreák összeálltak a liptaiklaudiákkal, mer' az Andinak is született már gyereke.
    eszembe jutott még pár: gáspárgyőzőnék- esze az nincs, de ordít mint a sakál, mer' az nőies.
    britnik: már tinédzserkorban túlvannak 40 szakításon, 7 abortuszon és 17 análszexen. Most éppen elvonón vannak, életükben negyedszer.

    VálaszTörlés
  3. Csillám! Kösz az infót, kimaradt - mint annyi minden más manapság... :D Igazából a Klaudiák egykategóriásak az Andikkal, de mégis találni akartam valami különbséget - mint utólag kiderült - nem jött össze... :D A kiegészítésed köszönöm, nagyon passzol, felveszem őket a listába... :D :D :D Még valakinek valami ötlet? Jó buli, nem? Pá! Wassmacs (Ancsa)

    VálaszTörlés
  4. Jujjj, és az albertgyörgyik... Akik voltak valakik, rossz irányt vettek, feldolgozás-felállás nulla, végcél a mélység... De csúnyán... :( Ez szomorú... Wassmacs

    VálaszTörlés
  5. a tudálékos: általában egy lexikonnal a kezében közlekedik, élből tudja mi az a mitokondrium.

    a kalandvágyó: jele az oviban hegymászócsákány. Az utolsó kalandjánál a férjét is elveszítette mert az végkimerülésben összerogyott és szörnyethalt.

    VálaszTörlés
  6. ... és a karrierista, akit a véres tűsarkújáról ismersz meg, amivel belegyalogolt mindenki gyomrába, mielőtt berontott a Főnökhöz... Ha éppen még nem dobta ki azt is az ablakon, hogy beülhessen helyére a bőrfotelbe... Gyerek zéró, nem fér bele a naptárba, pasi hébe-hóba egy kanyarra, ha épp szükség úgy kívánja... Család már rég elmaradt mellőle, mert nem bírta a diktátori stílust. És amúgy is: MINEK NEKI OLYAN??? Hülyeség...

    Azért figyeled, hogy haladunk? :D Csak összeáll lassan, aztán majd publikáljuk... :D :D :D Pusszzz! Wassmacs

    VálaszTörlés
  7. az örök gyerek: a mai napig micimackós pólót hord, plüssökkel alszik és a csengőhangja a Süsü :)

    VálaszTörlés
  8. az Anya: jele az oviban a bimbóvédő. Élete egyetlen értelme a gyerekszülés és gyereknevelés. Soha nem dolgozott és nem is akar/t. kedvenc hobbija: harc a foltokkal.

    VálaszTörlés