Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. június 3., csütörtök

Bezzeg...

Amióta anyuka lettem, azóta naponta találkozom a bezzegelőkkel. (ezek majdnem olyanok mint a busók, de nem teljesen). Azokról van szó, akik először beszólnak, hogy jéé, a te gyereked még játszik? Aztán rákezdik, bezzeg az én fiam már 2 hónaposan szétválogatta a konvex és a konkáv sokszögeket a formabedobóban.
Ferike mondd el a néninek a Husztot....
Ferike:-hejö.
Anyuka: ügyes vagy, hallod, hogy mondja??
Én ezeken a bezzegelőkön általában nevetek. (Ők azt hiszik örülök a sikerüknek). Amikor még kezdő voltam a bezzegelőknél, próbáltam elmagyarázni, hogy Ferike egy gyerek, nyilván nem fogja 6 hónaposan érthetően előadni a Husztot (legalábbis kicsi rá az esély), ámde nagyon szépen fejlődik, mert jó és okos 6 hónaposhoz híven, frankón csurgatja a nyálát rá az anyukája hátára...na, ezt nem szabad. Ne csináljátok mert műsorozásra késztetitek az anyukát. Egyszer az orvosi váróban fél órán keresztül néztem egy ilyen műsort, ahol az anyuka kérte a gyereket: Józsika álljál egy lábon és közben simogasd a hasadat vagy Józsika gyere ide, szívd fel az orroddal a kölesgolyót mutasd meg milyen ügyesen ott tudod tartani percekig...Józsika persze csak állt a váró közepén és túrta az orrát, de ez mindkét feladatnak eleget tett. Szóval zseni volt, kétség se fér hozzá.
Szóval a bezzegelőkre egyszerűen csak rá kell hagyni. Ha a ők azt mondják, akkor az úgy van.

Gondolkodtam ezen a dolgon, hogy miért vannak bezzegelők. Nyilván mindenki büszke a saját csimpijére, persze, hogy büszke, hiszen ő az anyukája. Természetes, hogy örül neki, ha az böffent egyet, még az is lehet, hogy egy pillanatra elmélázik: ez tényleg a hetedik szimfónia volt?...de mi a jó abban, hogy a másikat lenyomja a sajátja alá. Mert ez erről szól, az enyém jobb mint a tiéd...
Persze, hogy vannak különbségek, az egyik gyerek ebben jobb a másik meg abban. Pont úgy mint a felnőtteknél. Nem lehet azt mondani, hogy József Attila jobb mint Teller Ede.
Mellesleg az a későbbi emberségről nem sokat mond, hogy mikor kezdett el fogzani vagy mikor pisilt először bilibe.
Persze vannak intervallumok, amikre figyelni kell, és ha úgy látjuk/úgy érezzük hogy segítségre van szükség akkor segíteni, szakemberhez fordulni.
De kérdem én, milyen világ az, ahol már a csecsemőket is versenyeztetik. Ahol akkor elégedett az anya, ha mindenkit "lenyom" a gyereke, ahol a szeretet mértékét az adja, hogy a gyerek mennyire ügyes?

Annak ellenére, hogy nem bezzegelek, naponta mondják a Benire, hogy szép és okos és csudapofa. Szóval lehet, hogy a bezzegelők ezt nem hallják eleget.

Kedves Bezzegelő! A te gyereked egy csoda, egy csillag az univerzum egén. Legyél nagyon büszke rá, szeresd úgy ahogy senki se. Biztasd és támogasd. Állj mellette akkor is, ha valamiben nem ő a legjobb, mert van olyan dolog, amiben ő a legjobb.

Ha csak egy dolgot taníthatok meg a Beninek (mert mondjuk idő előtt elvisz a sertéspestis vagy a makói rém) akkor az ez lesz.

2 megjegyzés:

  1. Ez a bezzegelés a kórházi látogatáshoz lehet hasonlatos, ott is sokan vannak, akik bemennek látogatóban egy beteghez és elkezdik mesélni,hogy nekik mi bajuk és mi mennyire fáj :)

    VálaszTörlés
  2. kedves Névtelen!
    Bezzegelők mindenhol vannak. Mondom olyanok mint a busók :D

    VálaszTörlés