Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. december 30., csütörtök

Lombik


Végiggondoltam, 5 olyan párt ismerek személyesen, akiknek lombikbabájuk született. (persze valószínűleg sokkal többet, de ötükről biztosan tudom).
Első ilyen (és egyben hozzám legközelebb álló) pár a barátnőm bátyja és felesége. Éveken keresztül figyeltem ahogy küzdenek a babáért. Hormoninjekciók tömegével, inszeminálásokkal majd lombikkal. Két gyönyörű és egészséges kislányuk született, mindkettő "segítséggel".
A második pár anyukám szomszédjában lakik. Náluk nem tudom ennyire pontosan nyomon követni, de valószínűleg hasonló "karrier" után egy gyönyörű ikerpárnak adtak életet.
Harmadik a dévényes gyógytornászunk, aki hármasikrekkel gazdagodott ilyentén.
A negyedik és ötödik pár pedig a volt fősulis csoporttársam.

Szóval mint mondtam, részletesen csak az első párnál tudom a történetet (és biztos sok-sok apró részletet nem is ismerek), de valószínűleg mind az öten elmentek a legvégsőkig, hogy babájuk legyen. És lett is. Hálistennek.

És most a napokban tudtam meg azt is, hogy az öt párból kettőnek (legalábbis ezidáig kettőről derült ki :)), amikor már teljességgel lemondott arról, hogy spontán módon babájuk legyen, sőt, nemhogy lemondtak, de mindannyian elégedettek voltak, és megkaptak mindent amit remélhettek az Élettől, baba került a pocakjába. Csak úgy. Egyszerűen. Minden teátrum nélkül.
Most erre mit mondjak? :)
Szóval gyerekek. Tényleg az van, hogy MINDEN lehetséges. Egyetlen dolog ami határt szab a Határtalannak az mi magunk vagyunk.
Eszembe jutott egy kedves történet. Amikor egy pár örökbe fogadott tőlünk egy kisgyereket az örökbe fogadást intéző szakember mesélte, hogy előfordul, hogy az örökbefogadás után az anyukának megindul a teje. Csak úgy. Minden teátrum nélkül. Kell.

Ezzel a kis gyertyalánggal szeretnék MINDEN kedves olvasómnak, barátomnak nagyon BOLDOG új évet kívánni. Azoknak is akik a reménytelenben reménykednek és azoknak is akik minden megadatott.
Mert hiszem, hogy mindannyian egy piszok nagy mázlisták vagyunk, hogy mindezt megélhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése