Komolyan mondom nem gondoltam, hogy a házi sajt receptemnek ekkora frenetikus (3 hozzászólás) sikere lesz:)
Engem gyerekek a siker hízlal (csak győzzek eleget tornázni). Így megosztom veletek csodálatos konyhatündérségem második mementóját (amely 5 rendkívül bonyolult műveleti fázisból áll), íme tehát a :
HÁZI MASCARPONE
1. Végy egy 900 g-os (vagy két 450 g-os) 20%-os tejfölt.
2. Borítsd bele (összekeverés nélkül) egy szűrőbe behelyezett textilpelusba
3. Tedd a hűtőbe, úgy, hogy legyen alatta egy edény, amibe bele tud csöpögni
4. Várj 4 napot.
5. Használd fel a bolti mascarponéhoz hasonló módon.
Mi tiramisut szoktunk belőle csinálni. Egyáltalán nem lehet érezni az ízén, hogy nem igazi mascarponéból van. És egy jó kis tejfölakciót kifogva a sajt árának töredékéből megúszható a dolog.
(Ui. ezt a receptet viszont a neten bóklászva találtam. Nem esküszöm meg rá, de azt hiszem White Lady blogjában. Ha nem, akkor meg máséban, kösz!.)
2010. december 9., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése