Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. december 9., csütörtök

Ajándékozás nálunk


Pár éve rájöttünk a Jánossal, hogy egy hosszú távú kapcsolatban leginkább az élményajándékok működnek.
Mert akármennyire szeretettel vesszük a párunknak az 5 pár zoknit Karácsonyra, ha igazán végiggondoljuk a dolgokat, akkor ezt a zoknit/cipőt/pulcsit/öltönyt/pizsamát akkor is megkapta volna, ha éppen nincs Karácsony vagy a szülinapja, egész egyszerűen azért mert szüksége van rá.
Ha viszont nincs szüksége rá, akkor meg minek? Valószínűleg akkor a szekrény mélyén fog porosodni ítéletnapig, esetleg jövőre oda lehet sózni valakinek. (Növelve így az ablakon kidobott pénzmennyiségünket, és a felesleges vásárlások számát).

Szóval megegyeztünk, hogy ha csak tehetjük élményekkel ajándékozzuk meg a másikat. Ilyen módon volt már thai masszázs (igazi thai lány közreműködésével, erre az ajándékozásomra vagyok a legbüszkébb az eddigi életemben), csontkovácsolás, élményfürdő, közös mozi, koncert, kirándulás stb.
Ezek olyan dolgok, amikre az ember normál esetben azt mondja, hogy basszusdejólenne, de...
Nohát, erre való a Karácsony, hogy ne legyen de. És sokkal maradandóbb, mint egy kötött pulcsi. Ez egészen biztos.
(jó, könyvet azért minden évben adunk egymásnak, már csak azért is, mert évközben inkább könyvtárba járunk, szóval van időnk kifigyelni egymás vágyait:) )

3 megjegyzés:

  1. én legutóbb egy pedikür,lábmasszázs, kozmetikus egyveleget szerveztem Tominak :)

    VálaszTörlés
  2. én meg már évek óta egy paraglidinges próbarepülésre áhítozom ... de hiába, se a Jézuska, se a Mikulás, se a Nyuszi nem hallgat rám:-(

    VálaszTörlés