Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. október 19., kedd

A hlye pcsk


Életem során sokféle emberrel találkoztam. A közönségestől elkezdve a rinyálóson át, a harsányig. Az intelligenstől a linkig, a fásulttól a magamutogatóig.
Sok póz sok hazugság sok ítélet. Maguknak és a külvilágnak egyaránt.
Én rendszerezem őket (bevallva vagy titkon)
Mindannyian kapnak egy számot. Ha úgy tetszik értéket és mennek be a saját kis fakkjukba az elmémben. Ezt hívhatjuk "utóítéletnek". A cselekedeteik, gesztusaik, mondataik megmutatják, hogy az én értékrendszeremben hol a helyük. (például: Egy embert úgy ismerek meg, hogy a kutyáját rugdossa, miközben a kutya a földön fekszik és nyüszít--nyilván nem jó pont és nem az a legnagyobb vágyam, hogy hozzámbújjon. Aztán még elkezd káromkodni is--újabb mínusz, majd leülünk és elmondja, hogy most halt meg a felesége, magán kívül van--kis enyhülés, majd segítséget kér egy szakembertől--újabb enyhülés. A végén összeáll egy kép róla. Ha ez a cselekedet egy egyszeri történés és nagyon rossz passz eredménye, nyilván nem ott kap helyet, mintha egy rendszeres és megbánást nem mutató cselekvéssor lenne.)
Szóval valahogy így.
Ez a tagolódás nem azért van, mert én hibátlannak tartom magam. Szó sincs erről. Pontosan tudom, hogy hol a helyem. Ez egyszerűen csak azért kell, hogy megkönnyítse az emberekkel folytatott kommunikációmat. Ami a teljes közönytől indul és a rendszeres szeretetkinyílvánításokban ér véget.
Nem utálom azt, aki a "rangsorom" alján van. Csak egész egyszerűen nem kommunikálok vele. Nincs szükségem kapcsolatra vele. Levegőnek nézem. Nincs indulat, düh. Közöny van.
Egyetlen embertípus tud kihozni végzetesen a sodromból. Azok a jellegzetesen nőnemű egyedek, akik szerint "dögöljön meg a másik lova". Támad, keresztbe tesz, utálkozik (sokszor) ok nélkül. Sebeket ejt a lehetséges következmények mérlegelése nélkül.
Mondok példát:
Licitálós oldal. Megnyerünk egy árut. Karácsony előtt vagyunk, hatalmas a hajtás. Az eladó ráír Jánosra a licit lejártát követő napon. János válaszol, türelmet kér, éppen szolgáltatót váltunk, nincs internetünk. Ennek ellenére 2 nap múlva telefonál az illető.
-Köszönés
-Neki elege van belőlünk, mi mondjuk meg, ha nem kell az áru, ne menjünk az idegeire....etc.etc.
-Bocs, írtunk, most pár napig őrültek háza van nálunk, de természetesen jelentkezünk, amint tudunk.
-Ne gondoljuk, hogy ő vár erre. Neki is Karácsony van. Neki elege van a link vevőkből. etc. etc.

Mindezt olyan stílusban, olyan hanglejtéssel és olyan válogatott sértésekkel, amiből az jön ki, hogy ő az egyedüli NORMÁLIS ember a földön, más mindenki hülye...
Ilyen emberek jelentős számban fordulnak elő egyébként még az egészségügyben titkárnő beosztásban, és a MÁV jegypénztárában.
No, tőlük száll el az agyam. Lila köd. A velük való kommunikációmban jelentős hányadban előfordul a "pcsa" szakkifejezés, amit általában itthon "popi-, popsi-, és/vagy popóként definiálunk.

5 megjegyzés:

  1. Nálam a postai dolgozók többsége is itt szerepel. Pedig nem idegebetegek. Na nálam pont ezzel verik ki a biztosítékot. Szerintem náluk külön tréning van arra,hogy végezzünk a munkát a lassúnál is lassaban az infarktus elkerülése végett. :)

    Amúgy meg a legfélősebb állat a legagresszívebb. A licites valszeg épp akkor talált egy női bugyit a férje aktatáskájában.....

    VálaszTörlés
  2. Nálam a sarki pékség hölgyikéi vetekszenek nap mint nap eme megtisztelö címért! Szinte kivétel nélkül sikerül nekik mindig megnyerni! ...

    én pedig kivétel nélkül minden nap megfogadom, hogy ide aztán soha többé be nem teszem a lábam ... de sajnos nincs más pék a környéken:-(

    Úgyhogy le a hülye p..ákkal!!

    VálaszTörlés
  3. hüüü, nem is! Van ennél egy még jobb fajta!
    Este 8 elött 5 perccel beesik, bevisz magával 50 cuccot a kabinba, amiket ott hagy összegyürve a földön, majd egy 5 eurós hacukával 8 óra 10 perckor a kasszához sétál és aszongya: akkor mostmár lehet kellemes szabad estéd, kész vagyok!
    Na az ilyet küldeném el a melegebb éghajlatra!

    VálaszTörlés
  4. a történethez hozzátartozik, h egy 500 ft-os gyerekjátékról volt szó, amit nem ajánlott postával kértünk, mert úgy mégegyszer annyi lett volna, az utalást még aznap este megejtettem...a játék természetesen azóta sem érkezett meg...:)
    no, hát legyen vele boldog:)

    VálaszTörlés
  5. Remélem egy negatívat azért adtál neki és jól felnyomtad :)))

    VálaszTörlés