Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. május 24., kedd

Korszak

Van egy kisfiú a Beni ovijában, aki naggggyon durván verekszik. Pontosabban csak verekedni tud. Odamegy valaki mellé és ok nélkül fejbe vágja egy fakockával, aztán továbbmegy a másikat meg hátba dobja. Meg még van az a játéka mikor valamivel üti a szekrényeket, földet, játékokat stb. Tulajdonképpen ez a repertoárja és ez egész napra be is tart.
Beni minden nap elmeséli, hogy kit bántott, hogy őt is bántotta, hol ütötte meg.
Ma rákérdeztem az óvónőtől, hogy Beni hogyan reagál akkor, mikor a kisfiú bántja. Csak ül/áll és nagy kerek szemekkel néz az óvónőre, hogy tegyen rendet. (amúgy ezt csinálja a játszótéren is kb. max. kitartja a kezét védekezésképpen maga elé).
Aztán jött a következő kérdésem, hogy beszéltek-e a szülőkkel erről, ill. hogyan kezelik ezt a helyzetet (büntetésről ugye tilos szót ejteni...mer' neki joga van...:S)
A szülőkkel beszéltek, de nincs mit tenni, mer' a kissrácnak most ILYEN KORSZAKA VAN...
Mindig elcsodálkozom az idő múlásán, az én időmben olyan korszakok voltak, hogy például nem ettük meg a répát, aztán meg a káposztát, vagy például volt olyan korszakom is amikor rózsaszínre lakkoztam a körmeimet, mindezt full fekete szerkóval, tornacsukával...
aztán volt egy vegetáriánus korszakom, de láttam már olyat, hogy valaki teletetováltatta magát halálfejekkel...mert korszaka volt, vagy például nem aludt egy hétig mert....
Változik a világ, vele változik minden férfi és nő. Csak nem tudom, hogy miért nem teszi fel a kérdést valaki, hogy hogyan lehet ennyi elcseszett 1-2 éves manapság? És mi lesz belőlük, ha felnőnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése