Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. november 6., vasárnap

PVE II.

Először is köszönjük szépen a ránk gondolást-velünk együtt gondolkodást.
Lehet, hogy nem voltam teljesen egyértelmű, ezért pótlok kicsit az infokból.
Amikor Benivel elkezdtük ezt a kúrát, akkor éppen teljesen egészséges volt...csak éppen időzített bomba üzemmódban. Éppen akkor semmi tünet, de szépen lassan (vagy gyorsan) előjött volna napokon, heteken belül egy újabb "tüdőbaj", a letapadt és szépen lassan észrevétlenül hátrafelé csordogáló takony miatt. (mindig hason alszik).

A kúra első napja után már olyan szinten tele volt mindene a feloldott takonnyal (ami kiszívhatatlan), mert az orra tiszta, de ahogy lefekszik ott orgonál egészen hátul, összegyűlik, köhögőgörcs-abbahagyhatatlan-levegő után kapkodás-sírás-fulladás-sípolás-felszínes lélegzés-köhögés-sípolás-fulladás-rohanás a kitárt ablakhoz stb. stb. Na ekkor jött a Ventolin puff, mert fél éjszaka után már úgy éreztem az életben maradásért küzdünk. (jó, ez költői túlzás, de pár roham után eljött volna az ügyeletre rohanós pokrócba becsavarós állapotom)

Telefon-időpont-átmosás. (Namost tudom, mert már nem egy ilyenen vagyunk túl, hogy a háziorvosnál ez azonnali antibiotikum, köptető, orrszívás, 1-2 hét itthonlét. Az antibio 2-3 napon belül hat annyira, hogy az éjszakák ne legyenek pont ilyen szörnyűek. A legutolsó ilyennél, 1 hét antibio után 1 hét itthonléttel még mindig zörejes volt a tüdő. Így mentünk oviba.)

Az átmosás nettó két percig tartott. Bruttó 3 óra volt. (utazás). 2 perc kellemetlenség. Fájdalom nincs, de valóban nem a világ legtutibb dolga, ha vizet (fecskendőnyi mennyiséget) spriccolnak az orrodba.
Az átmosás után a hurutos köhögés, levegő után kapkodás teljesen megszűnt. Az éjszakától még ekkor is féltem, hisz az volt már nem egyszer és nem kétszer hogy nappal teljesen ok, éjjel meg majd meg fullad.
SEMMI. Értitek ti ezt??? Semmi nem volt...egy köhintés sem.

Ez számomra annyira hihetetlen...hogy egy ilyen alap dolog csak kézen-közön elérhető. Nem hogy minden városban, de minden háziorvosi rendelőben kellene lennie ilyennek. Gyerekek kórházban szenvednek napokat, milliónyi sz.rt beszedetnek velük, böködik, puffolják őket, éjszakákat rettegünk át az ágyuk mellett ülve...és ennyi lenne a megoldás...sós vizes orrüreg/arcüreg átmosás....


Azóta is folytatjuk az oldást. Most is gyűlik, de szerdáig abszolút kibírható mennyiségben. Holnap oviba megy, mert nem köhög, nem elesett, hanem naponta kb. 10X ki kell fújnia az orrát (átlátszó).
Hiszem, hogy ez lesz a megoldás.



11 megjegyzés:

  1. http://www.atmacenter.hu/index.php?id=100

    "tiszta légutak, tiszta elme"

    VálaszTörlés
  2. http://xdora8.blogspot.com/

    4 gyermekes,blogos ismerős!
    Náluk is volt hasonló probléma.Budapesten is van valahol" ilyen különleges" doktornéni,aki elvégzi ezt a beavatkozást.
    Esetleg meg tudod kérdeni az anyukától,hogy később hogyan alakult náluk ez a dolog. A most 6 éves fiával jártak ilyen kezelésre.Régen írt is erről a blogjában.
    Sly! Attila asztmás,allergiás.(férjem) A Ventolint így sajna ismerjük. Nem vitatkoznék,de bizony szteroid tartalmú szer. Lehet,hogy csak kevéske ,de szteroid az biza..Nem is lehet ,csak 3X2 puffot használni/ nap. A ....-in végződés általában szteroidot takar.Na nem a Kalmopirin,Algopirin.. :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt az átmosást megelőzésre nem ajánlják? Nem tudod?

    VálaszTörlés
  4. http://kivalo-egeszseg.blogspot.com/2009/10/jala-neti-avagy-mindent-az-orr.html

    Zsóka! ezt találtam róla. Az elv ugyanez, annyi, hogy itt (gondolom, mert gyerekekről van szó) a másik oldalon szívják kifelé a vizet és a trutyit. De a hatásai gondolom ugyanezek.

    VálaszTörlés
  5. http://aum.hu/egeszseg/mindent-az-orroblitesrol/

    ez ugyanez pár plusz infoval.

    VálaszTörlés
  6. kérdeni-kérdezni akart lenni puff..

    VálaszTörlés
  7. Csilla, ez nagyon jó kis téma, a csajoknak megelőzésnek gondoltam, de apánknak most nagyon aktuális, amúgy is kis gyenge a tüdeje, most meg tüdőgyuszija van....sztem rábeszélem, bár egyenlőre még ódzkodik :)

    VálaszTörlés
  8. http://www.jumed.hu/fulorrgegeszet.html

    Ha már Csilla említett:-D
    Mi ide jártunk a második gyerekkel. Neki is izomból tele volt az arc- és homlokürege őskövületekkel. Neki mindig a fülére ment a dolog, nem köhögött sokat. A doktornő laza 3000 Ft-ért csinálta úgy 2 éve ugyanezt az átmosós témát, ami egyébként Dr. Somi Ildikó ( http://www.gyogysapka.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=110&Itemid=116 ) nevéhez fűződik. Én a fülfelszúrás procedúráját akartam ezzel megúszni, sikerrel, bár a nagyothallás eltűnt, de a fülével sokszor van még most is kisebb gond, mert nincs elég "ereje" kifújni az orrot.

    Minden jót, mielőbbi gyógyulást! Ja, és nálunk 6 alkalom volt először, amíg kitisztult az egész arcüreg. Utána erősebb takonykór esetén mentünk már csak. Most már vagy egy éve nem voltunk, de érzem, hogy néha kéne, csak elúszom a 4 gyerekkel az ilyen dolgokat:(

    Dóra

    VálaszTörlés
  9. Rusi!
    Ezt a László kh-ban mondta asztma osztályon a gyerekorvos.,mert én is nekiszegeztem rögtön hogy egy hat hónapos babának tényleg ez kell,szteroid?Ő szerinte ez tévhit.A neten se találok egyértelmű választ rá.De most már megkérdezem Krisztát mert komolyan érdekel.

    VálaszTörlés
  10. Sly! akkor, mikor rá(m)cáfoltál én is beírtam keresőbe. Egyik helyen szteroid, másik helyen nem. Aztán eljutottam egy orvosi lapra, ahol azt olvastam ki, hogy szteroid, de valahogy úgy formázva, hogy az ne szívódjon fel, hanem kiürüljön. (na, ez most konyhanyelv).
    Tulajdonképpen teljesen mindegy. Nem szívesen adom, sem akkor ha az sem akkor, ha nem az. (addig míg egyetlen egy kiskapu is áll előttem, hogy kikerüljem).
    Ami miatt válaszolok, hogy SAJNOS, az manapság, hogy egy orvos hazudik vagy részinformációkat közöl egyáltalán nem nagy "meglepetés". Simán hazudnak a gyerek állapotáról is és a beadott gyógyszerekről is, ha az úgy nekik könnyebb. (saját tapasztalat.) aztán,ha nem úgy sül el rákenik a szülőkre, hogy ők cseszték el.
    Szóval kérdezd meg Krisztát és ne lepődj meg, ha mást mond mint a László kh-zas. Ha meg ugyanazt mondja akkor meg csak azt kérdezem, hogy mi ez a rengeteg hozzászólás a neten, hogy "az orvosom azt mondta szteroid, de nem lesz tőle semmi bajom..." stb...biztos más egyetemre jártak...:)

    VálaszTörlés
  11. "a ventolin hörgőtágito, B receptor hatással
    ugyan ilyen receptor van a méhen, azt is ellazitja, a salbutamol hatóanyag diaphylli, teophyllin szerü anyag
    semmi! köze a szteroidokhoz a ventolin amizygis gyártoi név, tehát a végződésének semmi köze a hatóanyaghoz
    a medrol szteroid és ol a vége " Drágáim,nekem Kriszta abszolut hiteles forrás,látom hogy gyógyít egy jó ideje.Ismeri a homeopátiát és a természetgyógyászatot,alkalmazza is.De ha nincs segítség mert sajnos ilyen is van akkor oda nyúl ahova kell.Biztos nem tévedhetetlen mint ahogy más sem...és igen vannak hülye orvosok.Te sem tanultál meg mindent az egyetemen?! ;)Én sem szerettem adni a Ventolint de fuldoklásnál jobb volt.Az biztos,hogy a "leszívással" együtt segített amit a kh-ban végeztek ,de azt is borzalom volt végig nézni ahogy a szondát dugják le az orrán :(((Ha ez megelőzésnek használ akkor szuper és igazad van csinálni kell,de ha baj van akkor ne idegenkedj a Ventolintól csak ezért írtam :)Jobbulást nektek :))

    VálaszTörlés