Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2013. november 19., kedd

inkognitó

Az úgy van, hogy nálunk a blog a kezdőlap. (vannak ilyen elavult dolgaink, pl. a wc-ben még ma is a 2012-es IKEA katalógus van).
Amíg még írtam ide a Férjem minden nap elolvasta és kommentálta a posztot. De most egy ideje ugye nem írok, így lankadt a figyelme. Néha megjegyezte, hogy régen írtam, vagy nem akarok-e, akkor tettettem magam,hogy sok a dolgom, és momentán meghalni sincs időm. Nade most eljött az óra a perc, amikor inkognitóban tevékenykedhetek itt, mert amikor kinyitja az internetet (ezt nem tudom hogy kell kifejezni) akkor megjelenik a Beni 2009-es arca, meg a régen lejárt születésnapszámláló...és ő nem görget lejjebb (mert el van altatva).

Szóval most elmondhatom nyíltan, ország-világ előtt (jelenleg 2 ember olvas) hogy megrendült a bizalmam a Férjemben és a házasságunkban. Ennek két oka van. Egyrészt 7 éves házasok vagyunk, így ennek itt az ideje (bár lehet, hogy ennek 9 évesen van itt az ideje, de nem baj, majd akkor is megrendülök).
Másrészt most nyáron szembesítettek engem azzal, hogy az a szó, hogy BEmelegítő mindenki számára tök vicces, és kajak kiröhögnek miatta. Namármost mivel én Debrecenben nőttem fel, az ottani népek észre sem veszik ezt a kis bakit (ami amúgy nem is az, mert a "bemelegítés" mint sport előtti mozgásforma egy adekvát tevékenység, ebből keletkezik, hogy a bemelegítést a bemelegítőben kell végezni. Teljesen logikus csak az ország 80 %-a logikátlan és erőfölényük okán lenyomnak minket logikusokat). Szóval kiröhögnek, és a Férjem (a legfőbb támaszom, bizalmasom, jobbik felem) nemhogy nem szól(t) ismeretségünk 10 éve alatt, hanem titokban ezen ő is röhögött.
Szóval teljesen értető, hogy megrendültem, és most azzal büntetem a világot, hogy azóta úgy hívom e ruhadarabot ,hogy mackó, ami a létező legbénább elnevezés, ezért pont jó a tervemhez, másrészt most inkognitóban tevékenykedek így a Férjem majd jól szembesül vagy 5 olvasatlan poszttal egyszercsak, ami lássuk be egy elég megsemmisítő válaszcsapás lesz számára. (remélem ez még ebben az évben bekövetkezik, mert akkor ezzel túlleszünk a 7 éves megrendülés rá eső részén is.)
Mellesleg fogalmam sincs hogy kell beállítani ezt a születésszámláló vonalzót, de a lényeg most az inkognitó.
A címről meg eszembe jut, hogy Debrecenben volt régen egy inkognitó nevű kocsma (párdon klub) és ott találkoztam egyszer a magyartanárommal. Mindez számomra vicces volt, hogy egy ilyen nevű klubban futunk össze, és akkor elindult bennem valami, ami azóta sem bizonyított, hogy lehet (de mondom ezt csak én gondolom így), hogy a tanárok is emberek és pl. járnak szórakozni meg hasonlók.

2013. november 18., hétfő

Fanatikus környezetvédők



Lomtalanítás van nálunk. Ennél többet nem kell mondanom. Tegnap még agybajt kaptam a 2 percenként előttünk megálló autóktól/motoroktól/valami motoros szánra hasonlító elől centrifugát szállító, de lehet az hajtotta(?) gépektől.
Egy egész éjszakámba és egy eredményes reggeli wc látogatásba (ez hatalmas problémám mostanában, ezért vagyok kicsit fixálódva a témára, majd megírom...gondolom várjátok). Szóval ma reggel jöttem rá, hogy igazából mi vagyok én, egy semmi, egy nulla. Az, hogy párszor lehordom az utca végére az üveget, vagy az, hogy a papírt, fahulladékot eltüzeljük, gyűjtöm a műanyagflakonokat és természetesen van komposztálónk (ami szerintem amúgy szemétdomb, de menőbb így emlegetni) szóval mindez semmi ahhoz képest amit ezek a férfiak véghezvisznek.
Az ezeréves műanyagredőnyről letörték a fém redőnytokot, majd egy következő kör összeszedte a csavarokat. Mindezt percek alatt. Hatékonyan. Odamentek, kiszűrték a fémet a szemükkel, aztán a ráálltak a témára, percek alatt megszabadítva a lomot az utolsó fém csavartól is. Ilyen elkötelezett környezetvédők Ők.
Büszke vagyok rátok fiúk!

2013. november 17., vasárnap

A férjem az idegeimre megy...vagy bevásárolni. (még nem döntöttem el)

Na szevasztok. Képzeljétek el megint GYED-en vagyok. És mivel nálam tudvalevőleg ez össze van kötve a blogírással, lehet, hogy a következő évben még posztolok vagy kettőt (vagy nem...a GYED a bizonytalansággal is össze van kötve...szerintetek kap levegőőőt? :)

Na az van, hogy még van kb. 7 percem, míg felébred, szóval belevágok. A férjem az idegeimre megy. Jön a Karácsony, érted, áldás, békesség, de mi a fenét rakjak neki a fa alá. Évi nettó 3-szor kapok agybajt tőle. Kari, szülinap, névnap.

-Mit szeretnél szerelmem?
-Melletted mindenem megvan, boldogságot, békességet, úgy mint eddig.

Namost ez amúgy egy cuki válasz, de jelen pillanatban sajnos nincs időm elolvadni tőle ugyanis az életem egy k.va nagy táblázat. Kakilni reggel 8-8.12-ig tudok, mert akkor jó eséllyel egy rágókát duva a szájába elmatat (itt most nem a férjemről beszélek), rossz esetben félidőben ki kell jönni a rágókát csörgőre cserélni.
Még jó, hogy van internet, ott rendelek, mert boltba járni egy fél évessel esélytelen, érted, bolton kívül - 20 fok anorák, bundazsák + fókazsír az arcra (ez nekem), bolton belül 45 fok, letenni nem tudod, levetkőztetni nem tudod..szal érted.
A neten rendelek
 1. pulóvert (van már neki egész sok, pár nagypapis is mer' az akciós volt, jó lesz 50 év múlva)
2. könyvet. (milyen könyvet szeretnél? --valami jót...az ez utáni dolgokat nem részletezem tovább)

Ennél szánalmasabb az, amikor átutalásnál őt kérem meg, hogy a közös számlánkról utaljon a saját ajándékára...vagy az, amikor nagy nehezen kinyög valami technikai kütyüt és megkérem, hogy menjen el és vegye meg, mert én nem értek hozzá, azt kifizeti a közös bankszámlánkról vagy kp-el! és hazajön (meglepve):D

Ez így megy nálunk. Olyan jó lenne, ha lenne egy tök jó parafatáblánk és oda kiírhatná a kívánságát ez meg ez a könyv, ezen a netes oldalon akciós eddig és eddig. (ezt tegnap láttam a facebookon Lucánál, és rádöbbentem, hogy nekem erre lenne szükségem).
 Ui: kérek tippeket, mivel lehet meglepni valakit akinek mindene megvan?