Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. november 6., vasárnap

PVE II.

Először is köszönjük szépen a ránk gondolást-velünk együtt gondolkodást.
Lehet, hogy nem voltam teljesen egyértelmű, ezért pótlok kicsit az infokból.
Amikor Benivel elkezdtük ezt a kúrát, akkor éppen teljesen egészséges volt...csak éppen időzített bomba üzemmódban. Éppen akkor semmi tünet, de szépen lassan (vagy gyorsan) előjött volna napokon, heteken belül egy újabb "tüdőbaj", a letapadt és szépen lassan észrevétlenül hátrafelé csordogáló takony miatt. (mindig hason alszik).

A kúra első napja után már olyan szinten tele volt mindene a feloldott takonnyal (ami kiszívhatatlan), mert az orra tiszta, de ahogy lefekszik ott orgonál egészen hátul, összegyűlik, köhögőgörcs-abbahagyhatatlan-levegő után kapkodás-sírás-fulladás-sípolás-felszínes lélegzés-köhögés-sípolás-fulladás-rohanás a kitárt ablakhoz stb. stb. Na ekkor jött a Ventolin puff, mert fél éjszaka után már úgy éreztem az életben maradásért küzdünk. (jó, ez költői túlzás, de pár roham után eljött volna az ügyeletre rohanós pokrócba becsavarós állapotom)

Telefon-időpont-átmosás. (Namost tudom, mert már nem egy ilyenen vagyunk túl, hogy a háziorvosnál ez azonnali antibiotikum, köptető, orrszívás, 1-2 hét itthonlét. Az antibio 2-3 napon belül hat annyira, hogy az éjszakák ne legyenek pont ilyen szörnyűek. A legutolsó ilyennél, 1 hét antibio után 1 hét itthonléttel még mindig zörejes volt a tüdő. Így mentünk oviba.)

Az átmosás nettó két percig tartott. Bruttó 3 óra volt. (utazás). 2 perc kellemetlenség. Fájdalom nincs, de valóban nem a világ legtutibb dolga, ha vizet (fecskendőnyi mennyiséget) spriccolnak az orrodba.
Az átmosás után a hurutos köhögés, levegő után kapkodás teljesen megszűnt. Az éjszakától még ekkor is féltem, hisz az volt már nem egyszer és nem kétszer hogy nappal teljesen ok, éjjel meg majd meg fullad.
SEMMI. Értitek ti ezt??? Semmi nem volt...egy köhintés sem.

Ez számomra annyira hihetetlen...hogy egy ilyen alap dolog csak kézen-közön elérhető. Nem hogy minden városban, de minden háziorvosi rendelőben kellene lennie ilyennek. Gyerekek kórházban szenvednek napokat, milliónyi sz.rt beszedetnek velük, böködik, puffolják őket, éjszakákat rettegünk át az ágyuk mellett ülve...és ennyi lenne a megoldás...sós vizes orrüreg/arcüreg átmosás....


Azóta is folytatjuk az oldást. Most is gyűlik, de szerdáig abszolút kibírható mennyiségben. Holnap oviba megy, mert nem köhög, nem elesett, hanem naponta kb. 10X ki kell fújnia az orrát (átlátszó).
Hiszem, hogy ez lesz a megoldás.



2011. november 5., szombat

Pénzért vett egészség


Fogalmam sincs, hogy mitől (lehet a fűszeres ételek rátesznek), néhanapján nagy összeesküvés elméleteket sejtek minden fűszál mögött. Ez periodikus, én és a környezetem már megszoktuk, szokjátok hát ti is.
Az előző (kissé szabadszájú bejegyzésem) óta szinte semmi nem változott. Beni gyakorlatilag folyamatosan beteg. Történt ugye ez év márciusában, hogy közösségbe került...volna, oda ugyanis kb. negyed annyi időt járt ténylegesen, mint hivatalosan, ugyanis a 4 hónapból szerintem uszkve 30 napot sikerült abszolválnia. Nem probléma ez. Szoknia kell, hogy az ő kis és a mi nagy mikroflóránkon kívül más redvák is vannak a Világon.
Egy probléma van. Március óta kb. 15 antibiotikumos kúrán van túl. (Úgy, hogy emellett számtalan homeos próbálkozás van, MINDENT, de tényleg mindent végigpróbáltunk, és csak aztán jött az antibio).
Szeptembertől újra ugyanez. Megspékelve olyan durva fulladási rohamokkal, hogy pulmonológiára küldtek minket, merthogy "A" orvos véleménye szerint ez nagyon-nagyon nem okés, hogy kéthetente antibion van. Mert megszakadhatok akkor is fullad, kiköhögi a belét, nem tud aludni, nyűgös, ijedt...és mi ugyanez, fordítottba.
Sőt, kiírt egy asztma spray-t (Ventolin) is, hogy ha éjjel így befullad, akkor puffantsuk (le) be.
Kétszer már erre is sor került.
Eddigi próbálkozásaink:
- homeopátiás oltáskivezetés (prevenar), homeos orvos szerint ugyanis ezt az oltást reagálja túl a Beni. (ez ugye a bőszen hirdetett tüdőgyulladás elleni szer...ami annyira frankó, hogy csupán 6 tüdőgyulladáson vagyunk túl fél év alatt.) (SOHA többet semmilyen nem kötelező oltást)
- alkati szer megkeresése, ami általános "immunerősítőként" szolgál (szintén homeos orvos)
- Béres-csepp
- C vitamin
- Multivitamin
- Aloe Vera gél
- echinacea
- occilo
- ferrum phosphoricum
- homeos és nem homeos szerek tömkelege (minden ami a piacon van).
De a próbálkozások vége mindig antibio.
Első nap takony (hiába szívom-orrcseppelek-szívom) második nap hurutos tüdő, köhögés, fulladás. Ez a menetrend. Mintha valami kötött vonalon mennénk és semmi nem mozdíthatna el róla.
Aztán nagy szerencsémre egyik kolléganőtől hallottam egy győri doktornőről. Tulajdonképpen nincs mit vesztenünk alapon kértem tőle időpontot. Állandó gyógyszerre nem akarom állítani a Benit, mindent szeretnék előtte kipróbálni, minden lehetőséget végigjárni.
Ez a dokinő meg UH-ozta Beni arcüregét és (úgy, hogy azon ritka alkalmak egyike volt, hogy kívülről teljesen egészségesnek tűnt) kiderült, hogy mindkét arcüreg tele van lerakódott takonnyal. Ami lehet, hogy több éve gyűlik.
Ez csordogál szépen lassan éjszakánként le a torkán, ezért jön elő időről időre a hurut és a fulladás. Kifújni esélytelen, mert az orra szelel, viszont a torkán hátul látszik a csorgás.

Teendő: egy hurutoldó koktélt kell elkezdeni (orrcsepp, szirup, gőzölés, immunerősítés) és nem megijedni, mert ez előhozza a tüneteket (ezért nem kezdtük el az ünnepek alatt). 1 nap után a Beni megint úgy fulladt éjszaka, hogy sztetoszkóp nélkül is tudtam, h ez megint bronchitis.
Hiába nem szabadott megijedni én azért baromira megijedtem és a második adag Ventolinnal is lepuffoltam, mert teljesen őszintén megrémültem, hogy az egyik köhögőrohamtól megfullad.

Végeredmény: visszamentünk idő előtt Győrbe, a dokinő fejjel lefelé lógatva átmosta a Beni arcüregét (egyik orrlyukán bespriccolta a vizet a másikon meg egy atomporszívóval kiszívta). Ugyanezt a másikon is.
Eredmény: RENGETEG, iszonyúan sok takony és trutyi kijött, este nyugodt, tiszta tüdőhang, zárt szájjal lélegzés egy köhintés se.....
Eddig 12 000 Ft. És még nincs vége, legalább még 3-4x ugyanez.

És ez az egész hosszú litánia csak ezért az egy (pár) kérdésért:
Miért kerül a Ventolin (ami méreg, szteroid, művi, tönkreteszi a szívet, megterhel minden más szervet és semmire nem megoldás mert csak elnyomja a tüneteket, hogy aztán azok egyre többször és egyre erősebben visszatérjenek) 620 Ft-ba, és miért kerül a sós vizes orrszívás (eddig) 12 000 Ft-ba, a vége mondjuk kb. 30-ban megáll...talán????
Továbbmegyek: a sós vizes orrszívásról miért nem beszél senki?? Miért nem tud senki? Miért csak Győrben van ilyen orvos? (akihez mellesleg az Nyugat-Magyarország minden pontjáról járnak).
Miért jobb azt ráhúzni egy gyerekre, hogy asztmás és elnyomni a tüneteket, mint megkeresni a probléma IGAZI okát és azt kezelni?
Tényleg ennyire a pénzen múlik minden? 620 Ft-ért gyógyszereljünk orrba-szájba mindenkit, hogy a "hülyének is megérje" és aztán kezeljük az emiatt kialakult szív és egyéb problémákat drágábban???
Ennyire a pénz mozgat mindent és mindenkit az egészségügyben?

(Ui. ha ezzel a sós vizes orrszívással csak egy pár évet nyerek, és csak 5 vagy 10 év múlva kell állandó gyógyszer, nekem már az is megéri...de őszintén szólva én ettől sokkal de sokkal többet remélek. Őszintén hiszem, hogy ez a megoldás. Ez a pofon egyszerű, természetes dolog. Csak pénz kell hozzá. Sok.)