Beni

Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. október 31., vasárnap

Az emlékek napja


Mostanában van halottak napja. Picit furcsa nekem ez a dolog, mégpedig azért, mert ennek a napnak inkább szólnia kellene az emlékekről, mint a halottakról. Persze, nagyon fontos az is, hogy a temetőben rendbe tegyük a sírokat és gyújtsunk egy gyertyát, de még fontosabb, hogy szeretettel, és egy mosollyal az arcunkon gondoljunk azokra az emberekre, akik már nincsenek velünk. Persze ez nagyon nehéz...vannak nagyon kemény helyzetek, amikor az embernek inkább van kedve halottnak lenni, mint emlékezni...
Mégis, úgy gondolom, hogy a legateistább ember sem gondolja komolyan, hogy ennyi az élet. Hogy vége van azzal, hogy ki kevesebb ki több ideig viháncol itt a Földön. Nem vagyunk egyenlőek azzal a porral amivé leszünk. Az igazi lényünk jobb sorsra érdemes ennél.
Nem hiszek az előző életekből hozott karmában sem. Mégpedig azért nem, mert SZERINTEM halálunk után nem K. Jolán wc-s néni lelke száll el/fel, majd születik le valahová, hanem az a lélek, aki K. Jolán volt szétrobban, milliárdnyi darabra hullik, majd egy különös teremtő erő által újra összeáll valakivé, akiben K. Jolán mikronjai is tovább élnek. (és azok az ártó szellemek akik garázdálkodnak körülöttünk nem az ördög vagy sátán művei, hanem mi vagyunk, mi magunk, a gonoszságunk, a haragunk, a dühünk, önzőségünk és sok-sok efféle ártó részecske).
Egyszóval emlékezzünk a halottjainkra, akik most is velünk élnek. Legyünk jók másokkal, még akkor is, ha vadidegenek, mert valahol a genesisnél egyek voltunk. Ők mi és mi ők. És bízzunk abban, hogy eljön az idő, amikor végre eggyé olvadhatunk az elvesztett szeretteinkkel. Addig meg emlékezzünk.
Békét Nektek.

2010. október 28., csütörtök

Egyszercsak


Kezdődött azzal, hogy nagyon szépet álmodtam.
Vagyis nem, inkább azzal, hogy szép, szívet melengető kommenteket kaptam.
Aztán Luca, ismeretlen ismerősként felajánlott egy olyan dolgot, amit csak a legközelebbi barátainak tesz meg az ember (Nevezetesen beenged egy másik barátja világába. Mert magadhoz odahívhatsz akárkit, de a barátodhoz nem küldhetsz bárkit)
Aztán Anita bátorította a Jánost egy lépés megtételére. A sorozatos kudarcok után, kicsit nehéz megindulni, így Ancsi meglépte János helyett az elsőt.
Gábor kérés nélkül ajánlkozott segíteni. Egy teljesen bizonytalan dologra. Időt, energiát...meg úgy egyáltalán, semmit nem számolva. Csak minket nézve.
Jószándékkal, nyílt szívvel.
Privátban, levélben, kommentben, gesztusban, gondolatban velünk vagytok. Felkaroltatok minket családilag, mi meg bebújtunk a jó meleg tenyeretekbe és utazunk.
Utazunk egy félelmetes, nehéz és embert próbáló dolog felé, és nem félünk, nem érezzük nehéznek és embert próbálónak. Azért, mert itt vagytok. Tartotok minket és nem engedtek elesni.
Az, hogy "Hálás vagyok" nem eléggé kifejező. Köszönöm, hogy veletek élhetek és ti velünk éltek. Köszönöm, hogy jó szívvel gondoltok ránk. Hogy óvtok, segítetek, támogattok.
Szeretlek Titeket!

2010. október 27., szerda

Szúrás

Volt idő, amikor ez a szó csak és kizárólag a hétvégi discos pletykák okán volt a szótáramban.

Azt hiszem akkor lettem végérvényesen felnőtt, amikor ez a szó elkezdett valami egészen mást jelenteni...

2010. október 26., kedd

Fejemet a falba...

...verni...na, az jó lenne.
Újra kell szúrni (ó, igen, a műtét előtti szúrások, a műtét hege és az 1 hónapnyi gipsz előtt), mert valaki "elfelejtett" alvadási időt nézetni a vérképen. Anélkül nem altatnak...
Ennyi.

2010. október 25., hétfő

Felelősség


Az van, hogy én eddig nem erőltettem a bilikérdést a Beninél. Megkérdeztem (amikor eszembe jutott), hogy pisilsz bilibe? Erre élből NEM volt a válasz. Annyiban hagytam hát...ha nem hát nem.
(Hozzátartozik a történethez, hogy volt egy fellángolás bili fronton a tárgy megvételekor. Akkor pisi és és kaki is ment bele. De a kaki valahogy nagy törés lehetett (bár ez így bevallom, elég hülyén hangzik), mert utána még ráülni sem akaródzott.)
No, de azért most már eléggé időszerűnek tűnt, hogy ezzel a témával újra megpróbálkozzunk.
Elővettem a jó öreg cselt, a jutalmazást. És mivel édességgel/kajával alapból nem jutalmazok (mert az nem arra való, ugye Lina?:)), így maradt a tárgyi jutalom...és mivel hatalmas traktor illetve ló imádat van nálunk, így maradt a traktoros/lovas matricagyűjtés.
Szépen érthetően elmagyaráztuk, hogy mit akarunk, ő egyből kapható volt a játékra. Gyűltek is a matricák, mondjuk a mosás is...de ez simán belefér.
Szombaton a heti nagytakarító időmben a Beniék kimentek az Öreg-tóra (nagyhalászat volt...majd mesélek róla, tök jó buli). Éppen nyomtam a felvezető szöveget, miszerint tó/halak/háló stb. és adtam volna rá a pelust, mikor ő komolyan rámnézett és a imígyen szóla':

- Nem kell pelus, anya!

- De kell édes, tudod, messze mész, nem lesz bili...

- Nem kell anya, én szólok, lepisilem a bokrot!

- öö, jó szivem....de biztos?? tudod....

- Anya, azt hiszem menni fog...

Én bekészítettem a 8 váltás ruhát, plusz ezerszer esdekelve kértem a férjem, hogy nagyon figyeljen oda, mert egy megfázás most a poklot jelentené (nekem). Megígértek mindketten mindent.

3 óra távollét. Baleset nélkül. Szólt. Bokrot pisilt.

És még meri valaki azt állítani, hogy a mai fiatalok felelőtlenek....

2010. október 22., péntek

Vétel

No, a mai napot túléltnek nyilvánítom. (ebből következik hogy a tegnapi napot is sikeresen abszolváltuk).
Végül a dzsemes üveg nyert, mint mintavételi ibrik. (hozzá tartozó kép: Benedek terpeszülésben a szőnyegen két kezével dzsemesüveget szorít a megfelelő helyre...:D)

Még szülés előtt elhatároztam, hogy én nem fogok hazudni a gyerekeimnek. Ennek megfelelően születése óta minden egyes orvososdi előtt elmondom, hogy mi lesz, mire számíthat.
Így készültünk a mai napra is. (persze nem azt mondtam neki, hogy egy nő egy méteres tűt döf beléd, hanem egy néni picit megcsípi a karodat.)

Jó élmény volt, hogy emlékeztek ránk (eddig egyszer jártunk ott, 2009. áprilisában, az előző műtétje előtt). Nagyon kedvesek voltak...és ami a legfontosabb nagyon ügyesek!
Csak egyszer szúrták, megtalálták egyből a vénát, 5 fiolával csapoltak, a végefelé Beni már nem is hüppögött. Bemutatta nekik a tudományát a böngészőből (a denevéreket, a szélturbinákat és a meggyeket).
Nagyon megdicsérték. És minden szépet elmondtak róla amit lehet, okos, szép, barátságos, nyílt, jószívű...
Egy picike bökkenő van. Én ezeket mind tudtam már ezelőtt is. Teljesen tisztában vagyok az értékeivel. Nekem ő tökéletes.
És most egy baráti ölelés kíséretében adnék egy tanácsot. Ti is legyetek tisztában a saját gyereketekkel. Ne a negatívumokat hangsúlyozzátok, hanem a pozitívumokat erősítsétek. Még azelőtt, mielőtt jön egy ilyen lecke az élettől...mert nem éri meg.
Hétfőn eredmény.

2010. október 21., csütörtök

Hogy miért szeretem a férjemet?

Azért (is), mert állati a humora...

Az előző bejegyzés elolvasása után tök komoly arccal a következő mondat hagyta el a száját:

"Szerintem margarinos dobozba pisiltessük a Benit..."

Ütemterv 2 hétre előre

Na, holnap kezdődik a java, vérvétel, műtét előtti vizsgálatok etc...
Kell egy terv.

okt. 21.

Pisit szerezni a gyerektől. Egyúttal reménykedni abban, hogy tinédzserkorára elfelejti a metódust amivel ezt megejtettük, és nem kell a 14. születésnapján ügyeletre szaladni, mert éppen egy ásványvizes flakonba szorult a hímtagja.

okt. 22.

Vérvétel. Megpróbálom túlélni.

Szükséges dolgok listája:

Benedeknek: - 1 db sárga traktor
- 1 db Őszi böngésző

nekem: - 1000 db papír zsepkendő és/vagy egy 200X220-as pamutlepedő zsebkendővé szabva
- Sedatif PC
- 1 üveg vodka

okt 25.

A laboreredményért elmenni. (Ez LEHET menni fog bőgés nélkül)

okt. 26.

Háziorvos. Belgyógyászati vizsgálat. Szurkolni, hogy a következő egy hónapban semmit ne nyaljon be ezek közül: ghonorrea, sárgaláz, ótvar, pneumococcus, fitymaszűkület, körömgomba.

okt 27- nov 1

Túlélni, lehetőleg maradandó agyi károsodás nélkül. Bepakolni. Eldönteni, hogy hogyan jutunk le Pécsre, hol alszunk és hogy meddig maradunk.

Szükséges:
Beninek: 1 db Téli böngésző
1 db excavator

nekem: vodka, Xanax, koktélshaker...

nov. 2.

Utazás. Altatóorvosi konzultáció. Szurkolni, hogy a Benit műthetőnek nyilvánítsák valamint megejteni a borítékok akadálymentes átnyújtását.

nov. 3.

Műtét.

Na, ha ezt eddig túléltük, jöhet az új akcióterv.

2010. október 20., szerda

EXCAVATOR

Na, ezt a szót nem kell ismerned, csak akkor, ha:

1. van egy excavatorod, esetleg ismersz olyat, akinek van egy
2. életbe lépett a szilveszteri fogadalmad, miszerint szerint megtanulod az idegen szavak kéziszótárának minden egyes cikkelyét...és már elértél az "e" betűig.
3. bolond vagy
4. szeretsz és ami még fontosabb tudsz káromkodni
5. birtokolsz egy kétéves forma fiúgyermeket...

Én a káromkodós kasztba tartozom:)
Őrület van nálunk. Excavatorról álmodunk (már aki...), excavatorról beszélgetünk (már aki...), excavatort szeretnénk Karácsonyra (már aki...)...
Jelenleg excavatorra tornázunk (már aki...) és élvezzük...már aki...:)

2010. október 19., kedd

A hlye pcsk


Életem során sokféle emberrel találkoztam. A közönségestől elkezdve a rinyálóson át, a harsányig. Az intelligenstől a linkig, a fásulttól a magamutogatóig.
Sok póz sok hazugság sok ítélet. Maguknak és a külvilágnak egyaránt.
Én rendszerezem őket (bevallva vagy titkon)
Mindannyian kapnak egy számot. Ha úgy tetszik értéket és mennek be a saját kis fakkjukba az elmémben. Ezt hívhatjuk "utóítéletnek". A cselekedeteik, gesztusaik, mondataik megmutatják, hogy az én értékrendszeremben hol a helyük. (például: Egy embert úgy ismerek meg, hogy a kutyáját rugdossa, miközben a kutya a földön fekszik és nyüszít--nyilván nem jó pont és nem az a legnagyobb vágyam, hogy hozzámbújjon. Aztán még elkezd káromkodni is--újabb mínusz, majd leülünk és elmondja, hogy most halt meg a felesége, magán kívül van--kis enyhülés, majd segítséget kér egy szakembertől--újabb enyhülés. A végén összeáll egy kép róla. Ha ez a cselekedet egy egyszeri történés és nagyon rossz passz eredménye, nyilván nem ott kap helyet, mintha egy rendszeres és megbánást nem mutató cselekvéssor lenne.)
Szóval valahogy így.
Ez a tagolódás nem azért van, mert én hibátlannak tartom magam. Szó sincs erről. Pontosan tudom, hogy hol a helyem. Ez egyszerűen csak azért kell, hogy megkönnyítse az emberekkel folytatott kommunikációmat. Ami a teljes közönytől indul és a rendszeres szeretetkinyílvánításokban ér véget.
Nem utálom azt, aki a "rangsorom" alján van. Csak egész egyszerűen nem kommunikálok vele. Nincs szükségem kapcsolatra vele. Levegőnek nézem. Nincs indulat, düh. Közöny van.
Egyetlen embertípus tud kihozni végzetesen a sodromból. Azok a jellegzetesen nőnemű egyedek, akik szerint "dögöljön meg a másik lova". Támad, keresztbe tesz, utálkozik (sokszor) ok nélkül. Sebeket ejt a lehetséges következmények mérlegelése nélkül.
Mondok példát:
Licitálós oldal. Megnyerünk egy árut. Karácsony előtt vagyunk, hatalmas a hajtás. Az eladó ráír Jánosra a licit lejártát követő napon. János válaszol, türelmet kér, éppen szolgáltatót váltunk, nincs internetünk. Ennek ellenére 2 nap múlva telefonál az illető.
-Köszönés
-Neki elege van belőlünk, mi mondjuk meg, ha nem kell az áru, ne menjünk az idegeire....etc.etc.
-Bocs, írtunk, most pár napig őrültek háza van nálunk, de természetesen jelentkezünk, amint tudunk.
-Ne gondoljuk, hogy ő vár erre. Neki is Karácsony van. Neki elege van a link vevőkből. etc. etc.

Mindezt olyan stílusban, olyan hanglejtéssel és olyan válogatott sértésekkel, amiből az jön ki, hogy ő az egyedüli NORMÁLIS ember a földön, más mindenki hülye...
Ilyen emberek jelentős számban fordulnak elő egyébként még az egészségügyben titkárnő beosztásban, és a MÁV jegypénztárában.
No, tőlük száll el az agyam. Lila köd. A velük való kommunikációmban jelentős hányadban előfordul a "pcsa" szakkifejezés, amit általában itthon "popi-, popsi-, és/vagy popóként definiálunk.

2010. október 18., hétfő

osz CAR

Van egy fórum, ahol bátorítják az embereket a közös utazásra. (ezt amúgy én már általános iskolás koromban feltaláltam a nyelvfogkefével egyetemben, de nem szabadalmaztattam időben, legyen másnak is egy boldog pillanata). Ezen a fórumon regisztráltunk nemrég. Nem tagadom, elsősorban a pénz miatt...(kinek lenne egyébként kedve idegen emberek után menni, meg háztól-házig furikázni).
Aztán a János utazott is így már párszor, minden esetben jó élmény volt neki. Aztán most hétvégén mi is részesei lehettünk egy ilyen "utasos" menetnek.
Persze, mint mindig minden, ez is döcögősen indul(t). Késik, késünk, nem veszi fel a telefont, nincs a megbeszélt helyen stb. De aztán mindig jó a vége.
Emberek, történetek, akik egyéb esetben soha nem kerülnének az utunkba. Akik mellett fejelfordítva elballagnánk, személytelen, arctalan testek, akik egyáltalán nem befolyásolnák az életünket.
És találkozunk, bemutatkozunk, egymásra mosolygunk. Elégedettek vagyunk mindkét oldalról, mert mi kapunk egy kis "extra pénzt", ők pedig a vontatjegy töredékéért, kényelmesen, gyorsan, tiszta körülmények között utaznak.
Elmeséljük a történeteinket, együtt érzünk, együtt nevetünk, együtt gondolkodunk. A végén keresünk egy olyan helyet, ami még nekünk sem esik nagyon ki, de nekik meg sokkal jobb a kiszállásra. Elbúcsúzunk, utolsó intés, utolsó mosoly. Továbbhajtunk... és hiányzik.
Hiányzik a személye, az illata, a gesztusai a poénjai. Mindannyiunknak. És tudjuk, hogy ő is szeretettel és egy mosollyal az arcán gondol vissza ránk. Mert mégis részesei lettünk egymás életének. Még ha csak arra a 2 és fél órára is...

2010. október 14., csütörtök

Szolgálati közlemény

Hétvégére hazamegyünk anyukámhoz. Nem leszek netközelben, így írni sem fogok. Hétfőn re.

2010. október 13., szerda

Ember


Ma egy nagyon kellemes "meglepetés" ért. Hetente egyszer Győrbe járunk egy Dévényes gyógytornászhoz. Amellett hogy hatalmas a tudása és nagyon nagy szeretettel ajánlom mindenkinek, akinek gondja van a gyermeke fejlődésével, ma bebizonyította, hogy Ember, így nagybetűvel.
Egy kezelés nála 5000 Ft. Sok. Oda-visszaút szintén sok. Pénzben is, időben is, energiában is.
Mégis járunk oda, immáron több mint egy éve. Minden áldott héten.
Ma a szemembe nézett, és azt mondta. Nézd, a következő hetekben is jöhetsz, szeretettel látlak bármikor, de én érdemben már nem tudok javítani a Beni lábán. (ezt nyilván tudom/tam én is. Nem vagyok hülye...de mégis mentem volna, ha nem szól. Ez egyfajta "lelkiismereti" kérdés. Ugyanaz, mint ahogy ma és ezután is megcsináljuk minden nap a 10 perces elektromos kezelést az esti 25 perces tornánkat, és ugyanúgy ahogy hetente háromszor elbiciklizünk Tatára tornázni, pedig tudom, hogy nem sokat ér...mondom, ez lelkiismeret.)
Úgyhogy zsebemben marad + többtízezer (amit befordíthatok a "professzoros alapba").
Elsősorban azonban nem ezt köszönöm neki...hanem azt, ami (sokszor bebizonyosodott) nem megfizethető.

2010. október 12., kedd

Képek









Pár pillanat a tegnap délutánunkból...:)

2010. október 11., hétfő

Találat



Hétvégén ismét futni voltam. Nagyon jól ment. Jól esett minden egyes lélegzetvétel minden egyes lépés. (Van amikor keservesen kezdődik, elvétem a levegőt, kikötődik a cipőm, sajog a térdem.) Most ennek nyoma sem volt. Gyönyörű, tűző napsütés, szellő se rebben, nyugalom, béke.
Az erdőben fogadott ez a kép. Várt rám. Mutatta magát. Akkor még a nap is rásütött. Két lépés között a levegőben pillantottam oda. Megállt az idő. Tudtam, hogy ez nekem szól. Mosolyogtam. A következő pillanatban földet ért a lábam, újra ellendültem...és még mindig néztem. Csodálatos volt. Belémhasított a felismerés. Vigyáznak rám. Szeretnek engem. Óvnak engem.
Megállt az idő egy másodpercre. Mikor visszanéztem az útra, egy falevél hullott le a felettem lévő fáról, pont a lábam elé. Mint amikor egy ember pontot rak a mondat végére. Csak egy hangyányival volt lassabb ez a pottyanás, mint a többi, a másodperc egy tört részével, mégis felejthetetlen volt. Hallottam azt a kis kattanást, ahogy az ág és a falevél elengedte egymást, jött a lebegés, majd az alig hallható surranás a földön.
Valami most megtalált engem. Valami nagyon fontos.
Üzenem fentre: Tudom, Érzem, Köszönöm.

2010. október 8., péntek

Dopping


Mikor az ügyeletes orvos által felírt orvosságon ezt olvastam: "A szer doppingteszteken pozitív eredményt mutat" jót röhögtem.
Aztán beadtam Beninek, és éjjel 10-ig rohangált körbe-körbe a szőnyegen...aztán ezt addig fokozta, hogy már csak pörgött és a végén hatalmasat esett. Ezen jót röhögött és kezdődött elölről.
Akkor még bíztam benne, hogy ez csak "véletlen" és betudható annak, hogy a hét elején nem igen jártunk ki, ezért nem fáradt el eléggé. (Egyrészt azért, mert nagyon hideg/szeles/esős idő volt, másrészt meg azért mert emellett egy nagyon beteg gyerek.) (akinek mellesleg mostanság inkább ülnie kellene, mert terhelt a keringése a zörgő tüdeje miatt...jó vicc...)
No, azóta viszont tudom, hogy ez a hörgőtágító tényleg valami pörgetőt tartalmaz. Sosem látott mértékű zizzentség vett erőt ugyanis ivadékunkon. Kapkod, rohangál, kiabál, rombol stb.
Hálisten már csak ma este kap, aztán befejeztük.
Szerda óta minimum napi 5-6 órát vagyunk szabadban. Ő motorral száguldozik vagy egyszerűen csak rohangál. Ennek ellenére, bár én már alig állok a lábamon, este még stand up comedyzik egy sort mielőtt elalszik.
Durva nagyon...remélem hamarosan visszaáll a rend...vagy legalább valami rendnek álcázott állapot.

2010. október 7., csütörtök

Horgász


Tegnap futás közben elkaptam egy párbeszédet. Olyasfajta volt, mint mikor régi ismerősök találkoznak, és mégsem akarnak elmenni egymás mellett szótlanul, így mondanak valami blődséget, amire reblődséget várnak.

Egy horgász és egy hölgy között:

hölgy:- jó kapást!

horgász:-jó idő is van és még kapás is legyen? Ennyi minden nem sikerülhet egyszerre.

hölgy:-ez már igaz...

És bevillant...ez a horgász nagy zenmester lehet privát életében. Mert mégis mit várunk? Hogy Békességben és Boldogságban éljük le az egész életünket? Ez nem a Nirvana gyerekek...nem azért vagyunk itt, hogy lebegjünk a semmiben.
Azért vagyunk itt hogy küzdjünk. Azért vagyunk itt, hogy bízva bízzunk. Csak azért.
Felesleges folyton elégedetlenkedni, felesleges a fentieket (lentieket kinek szája íze szerint...) hibáztatni. Mert addig, míg ez a tényt (hogy ez a Világ olyan amilyen) nem fogadjuk el tiszta szívünkből, nem bocsátunk meg magunknak a tévedéseinkért és nem magasztaljuk magunkat a jóságainkért. Nem várunk hálát, köszönetet, örömet, szerelmet, hanem, ha van örülünk neki és befogadjuk, ha nincs akkor meg mi sugározzuk, nos addig nincs tovább.
Minden nap minden perce nekünk szól. Figyeljünk jól. Éljünk jól. És, ha kell haljunk jól.

2010. október 6., szerda

Tisztázzuk.., avagy Pécs 2.


Ha megkérdezik tőlünk, hogy mennyit ér a gyermekünk (vagy önmagunk) egészsége, akkor azt mondjuk, hogy természetesen minden pénzt megér.
Ez jól is van így. Ennek így is kell lennie.
Már csak azt nem tudom, hogy mégis mennyi az annyi...??
Írtam már itt nektek erről a hálapénzes undormányról, ami a XXI. századi Magyarországon (is) oly jellemző. Egyszerűen nem tudok napirendre térni felette. És továbbra is hangsúlyozom, nem a pénzt sajnálom az orvosoktól. Tanultak érte, éjszakáznak érte, hétvégéznek érte, felelősség nyomja a vállukat érte. Nonszensz, hogy míg egy csatornatisztító szakmunkásnak 10 perces csőgörényezésért fizetsz 15 000-et, addig egy orvos egész hónapban keres 150-et. Tény, hogy rendezni kell a fizetésüket.
Azt is megértem, hogy ők pénzből élnek. Rendben is van, hogy az állami praxis mellett működtetnek egy magánrendelőt. Saját eszközökkel, szabadidőben, adózva és korrekt árlistával. Meg is fizetem/meg is fogom, mert sok-sok szakterületen egyszerűen barbárság ami az állami rendelőben folyik (pl. fogorvos, nőgyógyász, belgyógyász stb...igazából sorolhatnám vég nélkül, és a kivételek természetesen minden tiszteletet megérdemelnek).
Mi is jártunk a Benivel exkluzív budai magánkórházban. Nem is sajnálom az ott hagyott pénzt. Egyrészt azért, mert az időpont az időpont volt. Nem volt többórás várakozás. A váróban egyébként emberi körülmények (tiszta mosdó, könyvek a kicsiknek, színes ceruza stb.) és kedves (köszönni tudó, nem szájhúzogató, sőt, a 10 perces késésért elnézést kérő személyzet) valamint korrekt, minden kérdésre őszintén válaszoló, szakmájában profi és empatikus orvosi ellátás volt.
Tegnap Pécsen (ahol egyébként meg kell jegyeznem az időpont az időpont, ugyanis 12.00-re voltunk bejegyezve és 12.00-kor be is mentünk eddig kettőből kétszer, és a körülmények is jók, tiszta mosdó wc-papír, sőt a röntgenre sem kell órákat várni, a felvétel megvolt kb. 10 perc alatt) Prof. K.-val a következő párbeszédet folytattam:

Prof. K. : -Anyuka, így második ránézésre és 100%-os biztonsággal állítom, hogy tudok javítani reoperációval a láb állapotán. Akarja-e ezt?

én: -Természetesen akarom.

Prof. K: -Rendben, akkor nézzünk egy időpontot. (blabla, ezt már tudjátok)

- Tisztázzuk, azt feltételezem, hogy azt szeretné, hogy én operáljam a gyereket...(mellé jelentőségteljes nézés. Egyértelművé téve, hogy ő pénzt kér, és kapni is akar, különben vihetem oda a gyerekemet ahova akarom...)

én: - igen, természetesen. (jelentőségteljes nézés: ÉRTETTEM)

No, itt tartunk. Nem panaszkodom. Mert nem az utcán élünk, van mit ennünk, még akkor is, ha meg kell nézni, hogy mikor kerül hús az asztalra és mikor mi hol olcsóbb. Vannak ruháink, befizetjük (mert be tudjuk fizetni) a rezsinket stb. Sok tízezren sokkal-sokkal rosszabb körülmények között élnek nálunk.
Szóval kérdezném, ezúttal nem költőien: Mennyi az annyi? Mennyi az szerintetek, amivel egy ortopédiai főguru nem küld el a búsba, és nem disznókarajként bánik a gyerekem lábával?
Mennyit érjen meg nekem a gyerekem egészsége?

2010. október 5., kedd

Olimpiai játékok



Úgy gondolok az Életemre, mint az olimpiai ötkarikára. (Csak szerencsés esetben nem csak öt karika jut). Köröket futunk. Mindenki ugyanazokat a köröket. Van akinek könnyen megy, van akinek nehezebben. Van aki feladja, van aki még egyszer (még százszor) nekivág ugyanannak a körnek. Ez az Élet. Elindulunk valahonnan, és egyszercsak ugyanoda jutunk vissza, szerencsés esetben egy tapasztalattal gazdagabban. (porból jöttünk porrá leszünk...)
Az én köreim most a kisfiam körül forognak. Elindultunk, volt egy szar körünk Tatabányán, aztán még egy Debrecenben és most Pécsen.
Múlt héten beutalót kértem a háziorvostól ortopédiára (ott szedtük össze ezt a nyavalyás bronhitist) ma bronhitises gyerekkel leutaztunk Pécsre (nem mondtam le, mert ezt az időpontot augusztusban kaptam...ha lemondom, sose jutunk megint oda, hogy az utazás miatt aggódjak...fekete pont anyunak...). Műtét. Egyértelműen. November 3. És most kezdődik az új kör, mert újra háziorvos (labor, belgyógyászati vizsgálatok stb.)
Ha végiggondolom szép. Ha beleélem magam akkor meg szar.
Mint az ÉLET maga...

ui. folytatása következik, de most iszonyat fáradt vagyok. jóéjt:)

2010. október 4., hétfő

Party

Tegnap nem tudtunk mit kezdeni marha nagy jódolgunkban, ezért úgy döntöttünk rövid tanakodás után, hogy elmegyünk családilag az orvosi ügyeletre.
Biztos nektek is volt már ilyen. Amikor minden összejön. Már úgy érzed, hogy nem lehet tovább fokozni, szóval muszáj valami extra nagy dolgot véghezvinni. (ilyen például felborulni egy egyhetes TOI TOI WC-vel ésatöbbi).
Szóval elindultunk a délutáni alvás helyett, én, az előnyösebb megjelenésem érdekében a karomba vettem a síró gyereket...mert ugye az tudvalevő, hogy a frissen mosott haj és egy síró gyermek mindenkinek jól áll.
A Benit ügyesen betanítottuk, így köhögött és sípolt levegővételkor. Igazán jól sikerült a mutatvány, csak sajnos a szemfüles asszisztensnő leleplezett minket. Biztos azért, mert túl nagy divat mostanában ez az ügyeletre járásos buli. Szóval mielőtt megkérdezte volna, hogy miért partyzunk ott nálunk, egy fél órás szentbeszédet tartott arról, hogy délelőtt gyermekügyelet volt, miért nem jöttünk akkor. Én mertem mondani, hogy mert nem tudtunk róla (János, meg azt, hogy mert most van problémánk). Erre még jobban belemelegedett, hogy ezt mutatja a VÁROSI TÉVÉ. Namondom szuper, hogyhogy én ezt még nem láttam?? Pedig mekkora muri már a városi tv képújságját olvasgatni napról napra...
No, hogy ezt a kedélyes párbeszédet letudtunk megkérdezte, hogy mi a baja a gyereknek. Elmondtam neki, erre ő válaszolt, hogy jó, üljünk le, mert most nincs orvos. Talán 1,5-2 óra múlva visszajön. Én köszöntem szépen a szíves marasztalást, de úgy döntöttem inkább megyünk tovább after partyzni máshová.
De aztán csak nem tudtunk nyugodni fene nagy jómódunkban, úgyhogy visszamentünk, amikor rövid várakozás után az orvos tartott szentbeszédet nekünk a délelőtti gyermekügyeletről. Keresztkérdésekkel kitudakolta, hogy mi direkt őt szívatjuk és hozzá hozzuk a gyereket. Ettől annyira bepörgött, hogy a beteglap jelentős részén ezt részletezte. ("Bár jártak már az ügyeleten, elmondásuk szerint nem tudtak arról, hogy délelőtt gyermekügyelet van.")
(...@<><@ˇ°).
No, de aztán lényeg a lényeg, nagy duzzogva megvizsgálta a Benit, sőt még egy receptet is kiállított. (Közben csörögni mert a telefon...nagy sóhaj szájhúzogatás...igen elhiszem, hogy ügyelet alatt legjobb lenne ropit enni és nézni a barátokköztöt...de sajnos vannak ilyen kitartó életigenlők mint pl. mi...).
Szóval köszi doki, hogy ránk szántál 10 percet.
Ma aztán elmentünk a mi háziorvosunkhoz. Tüdőgyulladás nincs...ne is legyen...
Szuper hétvége volt:)

2010. október 1., péntek

Őrület

Borzasztó éjszaka után egy nehéz nap. Ilyen is van. Ami lehet kiborul/beborul. Belelép, széthordja, összetépi, összegyűri, rárajzol, elvágja. Homokos cipő a fehér szőnyegen, mosópor kiborulva a fürdőben. Kezem összeégetve, törött lábujjam megtaposva. Takony szétkenve, pulcsi szétmosva, ruhák szétdobálva. Ágy összedúrva, ablak összefogdosva, függöny a virágföldbe beletömködve.
Stodal szirup konyhakövön szétmócsingolva, ebéd a gáztűzhelyre kifutva, odaégve, kapkodás, nyelv összeégetve.
Szépen süt a nap. Előttünk a hétvége...:)